Slottsfjellstafetten 2012

Det skal godt gjøres å oppleve en mer vellykket Slottsfjellstafett enn den vi fikk være med på 1. mai!!

Lenge før løperne ankom Fjellet, stod arenaen rigget og klar, solen strålte fra skyfri himmel, og duften av nystekte vafler fylte luften! Takket være en super innsats av hele foreldregruppa, inkludert noen av ungdommene våre, kunne vi invitere til aktiv hyggedag på taket av Norges eldste by! 

Presis kl. 13.45 satte defileringstoget seg i bevegelse, og nesten alle klubbene hadde sine faner og flagg på plass. Hele 18 klubber deltok i år, og det ble rekordpåmelding: 91 lag totalt! Ordfører Petter Berg holdt åpningstalen, og klippet snoren som markerte åpningen av årets stafett. Deretter skjøt ordføreren også det første startskuddet, presis kl. 14.00, og 8-åringene kunne legge i vei. 

Midt i klynga spant Sigurd Berg Folkedal av gårde på 1. etappe, leverte rutinert videre til Bendik Nødset, som siktet på sin kompis Eirik Skretteberg på 3. etappe! Eirik hadde ingen problemer med sine 215m, og kunne sende Hedda Hagerup ut med nesten hele hopen bak seg! Opp den siste bakken førte Kristian Ihle Rasmussen pinnen i raske skritt, og på målstreken var det bare en løper som hadde passert! Flott innsats av hele gjengen, og velfortjent matkurv etterpå! 

Like flott gikk det med 9-åringene, som ble vist vei av Kathinka Bjørndahl på 1. etappe. Ane Bergsholm overtok på 2. etappe, og ”de gule” var godt synlige fremst i feltet! Simen Gravningen løp som en rakett på ”lang-etappen”, og Mathea Gundersen tok godt vare på pinnen på sin 4. etappe, slik at William Holtsdalen kunne avslutte med stil opp bakken til mål! Vi så bare en skiløper og en STIF’er før den gule drakta i mål! 

Før salutt-pausen rakk også 10-11-åringene sin stafett, og i jenteklassen hadde vi ti spreke jenter i aksjon: Olivia Bergan Kjæraas og Hanna Torp løp sine 275 uten problemer, så både Ronja Holtsdalen og Selma Berg Folkedal fikk pinnen på sikkert vis! Turen rundt ”furua” gikk fint for begge to, og på lang-etappen stod Andrea Opstad Andersen og Sofie Lie (søster til Jacob fra Tjøme) klare. Det er lov å være sliten etter 620m, og det ble begge to, men ikke verre enn at smilet var på plass da de vekslet til Ada Westerlund og Mina Bjørndahl. Solen skinte, jentene løp, og til slutt paraderte venninnene Siril Bratvold og Kristin Venstad pinnen i mål for Sem! Fem av jentene fikk sågar plass på pallen! 

Guttene våre i 10-11-årsklassen ble inspirert av jentene, og ville ikke være noe mindre løpslystne: Herman Hagerup klinte til på 1. etappe, og sendte Even Gravningen ut i flott posisjon! Even leverte videre til Stokke-kompis Arne Hangerhagen, og han ville ikke ha noen foran seg i løypa! Markus Kirsebom Andersen gjorde ”come-back” på Sem-laget, og koste seg veldig på sin 4. etappe, før han sendte ankermann Simen Gravningen ut som en rakett, nok en gang! Stor jubel i siste bakken da de gule kom susende opp som første lag! 

Så var det premieutdeling på trappa, og en flott mønstring av alle som hadde løpt til da! 1. mai-salutten satt som et skudd presis kl. 15.00, selv om det var rakett-utgaven i år, og alt var bare fryd og gammen! 

Helene Eirin Stokke , Liten Frederikke og Synne Kirsebom Andersen løp 1. etappene for 12-13-årslagene, i dagens største klasse; hele 17 lag samtidig! Litt vennskaplig slåssing ble det nedover gresset, men alle kom seg velberget til veksling, der Helle Låhne Smedsrud, Tonje Larsen og Julie ventet på pinnen. De gjennomførte i fin stil, og på den lengste bet jentene Andrine Korsane, Frederikke Amundsen og Ane Røed tenne sammen mot slutten! Amanda Amundsen, Tiril Holst Johansen og Maria Thorp løp 4. etappen, mens Natalie Bergan Kjæraas, Rikke T og Maja Grønset fikk æren av å bringe pinnen trygt i mål! Her fikk også fem av jentene plass på pallen, til stor jubel. 

Lamek Tesfai la av gårde i stor fart på sin 1. etappe i 12-13-årsklassen, og leverte til klassekamerat Mikael Grefstad Frøynes, som koste seg i siste bakken. Eneste 12-åringen vår hadde vi på lang-etppen, og Halvor Elverum gjorde alt han kunne i den tøffe løypa! Erlend Rønneberg tok pinnen resolutt, og kunne sende Lars Greiff ut på sisteetappen med pallen i sikte! Og pallen ble det; til stor lokal jubel! 

14-15-årsklassen var neste ”rett”, og her sprintet Thea Alsaker og Marte Solberg ut på 1. etappen for våre to lag. 14-åringene Amanda Grefstad Frøynes og Linnea Greiff løp 2. etappe, mens Benedickte Myhre og Josefin Greiff tok hånd om lang-etappene. Det ble spennende oppgjør, og den gule trøya var hele tiden langt framme! Mari Låhne Smedsrud og Judith Westerlund overtok pinnen på 4. etappen, og til slutt kunne Malene Røed og Eline Botnmark Jahre lose lagene i mål! Og jammen ble det klasseseier for jentene i år også, som ifjor! 

Guttelaget vårt i samme klasse hadde Andreas Thorp på 1. etappe, mens Adrian Hansø løp andre. Tjøme-kompis Olav ble overtalt til langetappen, mens Jacob Lie tok seg av 4. etappen. Vår andre 14-åring Even Torvik løp sisteetappen, og kløv opp bakken som en lek! 

For aller første gang kunne Sem mønstre et lag i ”Ungdomsklassen”, og det betyr at vi har klart å holde på jentene våre etter 15-årsalder!! Kryss i margen! Rutinerte Camilla Bettum tok seg av åpningsetappen, og leverte som annen til Elin Årø. Elin løp uten respekt, og var helt i ryggen på Runar inn til veksling! Hanna Lepsøe tok seg av langetappen, og løp et velberegnet løp. Amalia Westerlund sprintet ut på sin 490m, og kunne sende ankerkvinne Ingrid Elverum ut med fin kontakt til lederlagene. Flott innsats av ungsoms-jentene våre, mot ”proffene” fra Runar og Sandvin! 

Vi satte også selve ny deltakerrekord, med 13 Sem-lag som fullførte i fin stil! Alle våre løpere fikk løpe, og det er vi stolte av! 

Så var stafetten over for i år, og vi må vente et helt år til neste gang… Takk til våre trofaste samarbeidspartnere Craft, Meny Jarlsberg, G-sport Hem på Sem, og til Tønsberg kommune og Riksantikvaren for velvillig assistanse.