Dyktige Sem-debutanter i friidretts-UM

Sem friidrett sendte fire unge debutanter til UM i friidrett, som gikk av stabelen i Sandnes i helgen, tre 15-åringer og en 16-åring. 

Jentene levde opp til mottoet ”Best når det gjelder”, og satte flotte pers’er i sitt første landsomfattende mesterskap: 

Amalia Westerlund hoppet 1.56 i høyde J16, som holdt til en flott 4. plass, og 6 cm over tidligere personbeste! Dette resultatet er samtidig det beste i Vestfold så langt i sesongen for jenter 16 år, og samme høyde som bronsemedaljevinneren hadde i mesterskapet. 

Også Mari Låhne Smedsrud satte pers i J15, da hun gikk over 1.51 i sitt andre forsøk på denne høyden. Resultatet ga en flott 5. plass, med samme høyde som bronsevinneren. Også dette er besteresultat i Vestfold i år. 

På 800m i J15 leverte Benedickte Myhre et flott løp til seier i sitt heat på ny pers 2,34,40, og fikk til slutt 8. plass totalt i mesterskapet. Hadde hun hatt god nok forhånds-pers til å komme i det beste heatet, hadde hun plukket nok et par plasser. 

Eneste Sem-gutt med på turen var Adrian Hansø, som leverte en bra 60m i G15, som ”oppvarming” til sin beste øvelse, 200m. Der fikk han et fint løp fra bane 4 til 2. plass, men desverre løp han på streken i siste sving, og ble diskvalifisert, en skjebne som ble uvanlig mange til del i dette mesterskapet. Banedommerne var nådeløse. 

Uansett var det en glad og fornøyd gjeng som returnerte til Tønsberg søndag kveld, med enda større motivasjon til å satse på friidrett videre. Og til sommeren er det UM utendørs, på Askøy ved Bergen. Og da er de ikke debutanter lenger, og kan bruke de mesterskaps-erfaringene de fikk i Sandnes! 

 

Bilde:
f.v. Benedickte Myhre, Amalia Westerlund, Mari Låhne Smedsrud og Adrian Hansø.